Enkelvoudige Voeders




Structuur en pensprikkeling
Afdekken snijmaïskuilen
Biogasinstallaties

Snijmaïs
CCM
Graszaadhooi
Stro
Luzerne
Hooi

Aardappelpersvezels
Aardappelsnippers
Bierbostel
Bietenpulp
Voeraardappelen




Hoofdpagina



Bierbostel

Inleiding
Restproduct bij de bierbereiding. Men laat korrels kiemen in een warme, vochtige omgeving, waarbij het zetmeel via enzymen wordt omgezet in suikers. De gekiemde korrels worden gedroogd, waarbij de moutkiemen afvallen. De kiemloze korrels worden gemalen, verwarmd en bevochtigd. Het tot suikers omgezette zetmeel gaat dan in oplossing. De niet opgeloste (gedeeltelijk lege) korrels worden via deze oplossing gescheiden: bierbostel.

Samenstelling
Droge stof 22%
Ruw eiwit 245 g / kg ds
Stikstof (N) 39,2 / kg ds
Fosfor (P) 6,4 g / kg ds
Kalium (K) 0,7 g / kg ds

 Bewaaradvies
Bierbostel kan zowel vers als ingekuild gevoerd worden.Verse bierbostel is circa 14 dagen houdbaar (advies: bestrooien met zout) en ingekuilde bostel tot circa 6 maanden.

Voederadvies
- Bierbostel kan goed gevoerd worden in een 'mix' met aardappelsnippers.

- Melkkoeien: 10-15 kg; mestvee 10-12 kg; jongvee: tot 5 kg. Wanneer afwisselend verse bostel en ingekuilde bostel wordt gevoerd, zal de opname dalen.

- Vanwege het hoge gehalte aan ruwe celstof is het minder geschikt voor slachtvarkens.


H. Bieleman Veevoeders
Maneschijnsweg 21
7451 LJ Holten (Overijssel)

Bel voor vrijblijvende uitleg: (0548) 36 14 93
of fax: (0548) 36 10 41
of mail:
veevoeders@bieleman.nl

© woensdag 23 december 2009